17 de desembre 2005

L’aposta per una educació laica i de qualitat

Aquest és un dels fronts més actius de lluita ideològica dels i les joves socialistes de Catalunya, i dels diferents col·lectius progressistes.

Aquesta setmana hem pogut comprovar com el Congrés dels Diputats ha aprovat la nova llei d’educació, amb el vot en contra del PP i l’abstenció d’una part d’ Esquerra Unida. La llei, que és un salt qualitatiu respecte de la disbaratada i dretana LOCE, que va presentar el PP quan era al govern, neix amb una àmplia majoria social de recolzament i suposa un punt d’inflexió en la consideració de l’educació com un instrument que es pot anar canviant cada 4 anys; tant és així que aspira a ser una llei duradora i que resolgui els problemes que presenta actualment el món de l’educació.

Ens hem de felicitar per aquesta aprovació, així com per la tasca que s’ha fet per mantenir l’esperit i el fons d’una llei d’educació que, entre d’altres i importants qüestions no dóna privilegis a l’església catòlica, vol donar solucions reals als problemes existents a les aules i a la comunitat educativa i que respecta el dret de les autonomies per disposar de part del programari no comú.

Com a joves socialistes hem pogut comprovar la gran implicació, el seguiment i les reivindicacions que des dels diferents col·lectius progressistes i socialistes joves, s'ha tingut en aquesta matèria, pel que suposa de lluita ideològica i capdavantera de les polítiques socials i d’estar del benestar a Catalunya i Espanya.

No podem deixar de dir, però, que encara queden moltes coses per fer i molt per millorar i que la qualitat en l’educació és un repte que encara hem d’aconseguir.
Resten encara pendents moltes qüestions que fan que la qualitat no sigui l’òptima. Encara queden barracons, encara hi ha alumnes que no tenen les condicions d’aula necessàries per un bon desenvolupament de les classes, persisteix la problemàtica amb les classes de reforç i l’adaptació de la nova ciutadania (amb col·legis amb desenes de nacionalitats i idiomes) a la realitat escolar, encara s’ha d’aprofundir en la millora de la preparació del professorat a les noves realitats (incrementant el nombre, fent especialitzacions i donant reforços), tenim present la preocupació social amb els problemes derivats dels casos d’assetjament escolar, hi ha desajustos amb les dotacions de les beques menjador i de material i la realitat social que els demanda. Etc.

Per això creiem que, sent un bon pas en la direcció adequada encara resten pendents reptes importants per avançar en una bona educació pública de qualitat. A Catalunya hem de felicitar al govern de la Generalitat per les seves iniciatives en la millora de l’educació, i en el compliment del Pacte del Tinell, però hem de ser exigents amb la Conselleria per a que tiri endavant els mecanismes necessaris per tal de poder solucionar quant més aviat millor els problemes existents a l’escola pública.

Per cert, per veure el comunicat de la Secretaria d’Educació de JSC sobre l’aprovació de la LOE, l'anunci del PP de la seva insubmissió i d'altres actuacions en matèria educativa, cliqueu a la pàgina web www.jscat.org.

5 Comments:

Blogger Oriol Vaquer said...

Ei, un cometari: la web de JSC Maresme és ara www.jscmaresme.org

Salut i República

20 de desembre, 2005 00:26

 
Blogger joves i socialistes said...

Amic Oriol, gràcies per la teva apreciació, símptoma que ets un bon seguidor nostre. El vincle a la web de jsc maresme ja està actualitzat.
Per cert, felicitats als amics i amigues del maresme per la molt bona pàgina web que teniu.

20 de desembre, 2005 08:42

 
Blogger Alex Valiente said...

Hola gent!
Els del PP, segueixen exercint la crispació. Ara ha tocat a través de l'Educació. Però com diu el refranero Castellano: A cada cerdo le llega su San Martín". Ara poden seguir fent aquest tipus de política, però la veritat la tindrem a les properes eleccions on veurem al PP un altre cop com a partit de la oposició, i el que més els hi fot. Tot sols!

21 de desembre, 2005 18:58

 
Blogger Paco said...

Tienes mucha razón álex, por cierto apúntame para la charla de la lienas, que la cena que hicimos me dejó con ganas de escucharla, creo que es una escritora muy interesante. ànims i felicitats per la tasca feta.

21 de desembre, 2005 21:04

 
Blogger Jonatan Márquez Cervantes said...

mire el manifest del MUCE:

http://muce.pangea.org/manifest/

Ja s'han adherit moltes persones i entitats.

27 de desembre, 2005 23:21

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home